Ryż z owocami z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z owocami z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szklanki

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż dokładnie umyj, zalej świeżą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie mleko zmiksuj ze śmietaną, cukrem i solą. Ryż odsącz.

Krok 3

Na rozgrzane masło ghee wrzuć kmin rzymski, cynamon, kardamon, goździki i liść laurowy. Chwilę podsmaż i dodaj ryż.

Krok 4

Po dwóch minutach wlej mleko ze śmietaną i pół szklanki wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj owoce z puszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej