
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szklanki
1 sztuka
3 ziarna
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
2 szklanki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż dokładnie umyj, zalej świeżą wodą i odstaw na 20 minut.
Krok 2
W tym czasie mleko zmiksuj ze śmietaną, cukrem i solą. Ryż odsącz.
Krok 3
Na rozgrzane masło ghee wrzuć kmin rzymski, cynamon, kardamon, goździki i liść laurowy. Chwilę podsmaż i dodaj ryż.
Krok 4
Po dwóch minutach wlej mleko ze śmietaną i pół szklanki wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.
Krok 5
Dodaj owoce z puszki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej