Ryż z owocami z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z owocami z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szklanki

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż dokładnie umyj, zalej świeżą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie mleko zmiksuj ze śmietaną, cukrem i solą. Ryż odsącz.

Krok 3

Na rozgrzane masło ghee wrzuć kmin rzymski, cynamon, kardamon, goździki i liść laurowy. Chwilę podsmaż i dodaj ryż.

Krok 4

Po dwóch minutach wlej mleko ze śmietaną i pół szklanki wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj owoce z puszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej