Ryż z owocami z Kaszmiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z owocami z Kaszmiru

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szklanki

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż dokładnie umyj, zalej świeżą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie mleko zmiksuj ze śmietaną, cukrem i solą. Ryż odsącz.

Krok 3

Na rozgrzane masło ghee wrzuć kmin rzymski, cynamon, kardamon, goździki i liść laurowy. Chwilę podsmaż i dodaj ryż.

Krok 4

Po dwóch minutach wlej mleko ze śmietaną i pół szklanki wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj owoce z puszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z owocami z Kaszmiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej