Sakiewki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

null

null

300 gramów

null

0.5 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw i rozbij cienko.

Krok 2

Pieczarki, paprykę i cebulę pokrój, a następnie uduś na tłuszczu.

Krok 3

Dodaj przecier pomidorowy i dopraw.

Krok 4

Farsz ułóż na środku płatów mięsa.

Krok 5

Zawiń w kształt sakiewek i mocno zwiąż nitką. Ułóż na blasze i upiecz. Podlewaj powstającym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej