Sakiewki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

0

0

300 gramów

0

0.5 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw i rozbij cienko.

Krok 2

Pieczarki, paprykę i cebulę pokrój, a następnie uduś na tłuszczu.

Krok 3

Dodaj przecier pomidorowy i dopraw.

Krok 4

Farsz ułóż na środku płatów mięsa.

Krok 5

Zawiń w kształt sakiewek i mocno zwiąż nitką. Ułóż na blasze i upiecz. Podlewaj powstającym sosem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej