
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
null
null
300 gramów
null
0.5 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw i rozbij cienko.
Krok 2
Pieczarki, paprykę i cebulę pokrój, a następnie uduś na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj przecier pomidorowy i dopraw.
Krok 4
Farsz ułóż na środku płatów mięsa.
Krok 5
Zawiń w kształt sakiewek i mocno zwiąż nitką. Ułóż na blasze i upiecz. Podlewaj powstającym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























