Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
300 gramów
4 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso łączymy z jajkiem, startym czosnkiem, majerankiem, kosteczką cebulową, solą, pieprzem i kolendrą. Mieszamy ręką. Jeśli masa będzie za rzadka, dodajemy więcej bułki.
Krok 2
Z mięsa formujemy klopsiki (troszkę większe niż orzechy włoskie).
Krok 3
Do gotującej się wody (700 ml) dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr i kiedy się rozpuści, wrzucamy też klopsiki. Gotujemy je około 15 minut.
Krok 4
W czasie kiedy gotują się klopsy gotujemy ryż i przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 5
Ugotowane klopsy dodajemy do sosu i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Krok 6
Klopsiki serwujemy na ryżu, polewamy odrobiną sosu i łyżką słodkiej śmietanki. Można też posypać natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej