Gotowane klopsy w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gotowane klopsy w sosie grzybowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

300 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso łączymy z jajkiem, startym czosnkiem, majerankiem, kosteczką cebulową, solą, pieprzem i kolendrą. Mieszamy ręką. Jeśli masa będzie za rzadka, dodajemy więcej bułki.

Krok 2

Z mięsa formujemy klopsiki (troszkę większe niż orzechy włoskie).

Krok 3

Do gotującej się wody (700 ml) dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr i kiedy się rozpuści, wrzucamy też klopsiki. Gotujemy je około 15 minut.

Krok 4

W czasie kiedy gotują się klopsy gotujemy ryż i przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 5

Ugotowane klopsy dodajemy do sosu i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Krok 6

Klopsiki serwujemy na ryżu, polewamy odrobiną sosu i łyżką słodkiej śmietanki. Można też posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane klopsy w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej