Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

3 ziarna

800 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle podsmażyć grube plastry kiełbasy i boczku.

Krok 2

Dodać pokrojone w 4 ziemniaczki, podsmażyć razem chwilkę.

Krok 3

Zalać rozpuszczonymi w gorącej wodzie kostkami rosołowymi.

Krok 4

Wrzucić pieprz, liście laurowe, skóry z boczku, wcisnąć ząbek czosnku, ewentualnie grzybki. Gotować do momentu miękkości ziemniaków.

Krok 5

Zalać barszczem/żurem, dodać majeranku. Zagotować. Zdjąć z ognia.

Krok 6

Zaprawić śmietanką - mieszając, aby się nie uwarzyła. Podawać z gotowanym na twardo jajkiem. Smaczności !!! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek staropolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej