Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
3 ziarna
800 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na maśle podsmażyć grube plastry kiełbasy i boczku.
Krok 2
Dodać pokrojone w 4 ziemniaczki, podsmażyć razem chwilkę.
Krok 3
Zalać rozpuszczonymi w gorącej wodzie kostkami rosołowymi.
Krok 4
Wrzucić pieprz, liście laurowe, skóry z boczku, wcisnąć ząbek czosnku, ewentualnie grzybki. Gotować do momentu miękkości ziemniaków.
Krok 5
Zalać barszczem/żurem, dodać majeranku. Zagotować. Zdjąć z ognia.
Krok 6
Zaprawić śmietanką - mieszając, aby się nie uwarzyła. Podawać z gotowanym na twardo jajkiem. Smaczności !!! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej