Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

3 ziarna

800 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle podsmażyć grube plastry kiełbasy i boczku.

Krok 2

Dodać pokrojone w 4 ziemniaczki, podsmażyć razem chwilkę.

Krok 3

Zalać rozpuszczonymi w gorącej wodzie kostkami rosołowymi.

Krok 4

Wrzucić pieprz, liście laurowe, skóry z boczku, wcisnąć ząbek czosnku, ewentualnie grzybki. Gotować do momentu miękkości ziemniaków.

Krok 5

Zalać barszczem/żurem, dodać majeranku. Zagotować. Zdjąć z ognia.

Krok 6

Zaprawić śmietanką - mieszając, aby się nie uwarzyła. Podawać z gotowanym na twardo jajkiem. Smaczności !!! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej