Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

3 ziarna

800 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle podsmażyć grube plastry kiełbasy i boczku.

Krok 2

Dodać pokrojone w 4 ziemniaczki, podsmażyć razem chwilkę.

Krok 3

Zalać rozpuszczonymi w gorącej wodzie kostkami rosołowymi.

Krok 4

Wrzucić pieprz, liście laurowe, skóry z boczku, wcisnąć ząbek czosnku, ewentualnie grzybki. Gotować do momentu miękkości ziemniaków.

Krok 5

Zalać barszczem/żurem, dodać majeranku. Zagotować. Zdjąć z ognia.

Krok 6

Zaprawić śmietanką - mieszając, aby się nie uwarzyła. Podawać z gotowanym na twardo jajkiem. Smaczności !!! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek po Mojemu lub zalewajka wg mojego Męża - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej