
Składniki
1 opakowanie
250 gramów
100 gramów
50 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożony szpinak wrzucamy na gorącą patelnię. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony, sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2
Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi.
Krok 3
Sakiewki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej