Sakiewki francuskie ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki francuskie ze szpinakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak wrzucamy na gorącą patelnię. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony, sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Krok 2

Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi.

Krok 3

Sakiewki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.

Duusiak

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej