Sakiewki francuskie ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki francuskie ze szpinakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak wrzucamy na gorącą patelnię. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony, sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Krok 2

Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi.

Krok 3

Sakiewki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.

Duusiak

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki francuskie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej