
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przypraw.
Krok 2
Posiekaj cebulę, jabłka pokrój w kostki, mandarynki obierz ze skórki i podziel na cząstki.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, skrop sokiem z cytryny polej oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej