Sałatka buraczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka buraczana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przypraw.

Krok 2

Posiekaj cebulę, jabłka pokrój w kostki, mandarynki obierz ze skórki i podziel na cząstki.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, skrop sokiem z cytryny polej oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka buraczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej