
Składniki
4 łyżki
200 gramów
2 sztuki
500 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do miski i zalać octem winnym w taki sposób, by przykrywał plasterki. Po 10-15 minutach wyjąć z octu.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Estragon posiekaj.
Krok 5
Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch sałatki. Spożywać od razu po przygotowaniu.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami zalewy winnej, estragonem i oliwą.
Krok 4
Połącz winogrona, szalotki i sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej