Sałatka winogronowo – serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka winogronowo – serowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do miski i zalać octem winnym w taki sposób, by przykrywał plasterki. Po 10-15 minutach wyjąć z octu.

Krok 2

Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Estragon posiekaj.

Krok 5

Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch sałatki. Spożywać od razu po przygotowaniu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami zalewy winnej, estragonem i oliwą.

Krok 4

Połącz winogrona, szalotki i sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej