Sałatka winogronowo – serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka winogronowo – serowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

200 gramów

2 sztuki

500 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do miski i zalać octem winnym w taki sposób, by przykrywał plasterki. Po 10-15 minutach wyjąć z octu.

Krok 2

Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Estragon posiekaj.

Krok 5

Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch sałatki. Spożywać od razu po przygotowaniu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami zalewy winnej, estragonem i oliwą.

Krok 4

Połącz winogrona, szalotki i sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej