
Składniki
4 łyżki
200 gramów
2 sztuki
500 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do miski i zalać octem winnym w taki sposób, by przykrywał plasterki. Po 10-15 minutach wyjąć z octu.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Estragon posiekaj.
Krok 5
Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch sałatki. Spożywać od razu po przygotowaniu.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami zalewy winnej, estragonem i oliwą.
Krok 4
Połącz winogrona, szalotki i sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej