Sałatka arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arabska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

2 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

300 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 1

Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.

Krok 4

Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej