
Składniki
3 łyżki
null
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
300 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.
Krok 1
Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.
Krok 3
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.
Krok 4
Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.
Krok 5
Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej