Sałatka arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arabska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 1

Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.

Krok 4

Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej