Sałatka arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka arabska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 1

Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.

Krok 3

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.

Krok 4

Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej