
Składniki
3 łyżki
null
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
2 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
300 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.
Krok 1
Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.
Krok 3
Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.
Krok 4
Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.
Krok 5
Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej