Sałatka ziemniaczana na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

6 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę, koperek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki w posolonej wodzie. Gotuj do momentu kiedy będą miękkie, następnie odcedź i wysyp na talerz by wyschły.

Krok 3

Wymieszaj ziemniaki z jajkami, dymką, ogórkami i boczkiem. Dopraw dla smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki dressingu razem. Dodaj do sałatki tyle dressingu by pokrył on wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej