
Składniki
650 gramów
6 plastrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę, koperek i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki w posolonej wodzie. Gotuj do momentu kiedy będą miękkie, następnie odcedź i wysyp na talerz by wyschły.
Krok 3
Wymieszaj ziemniaki z jajkami, dymką, ogórkami i boczkiem. Dopraw dla smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu razem. Dodaj do sałatki tyle dressingu by pokrył on wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej