
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
1 kilogram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta ugotuj z dodatkiem deliktu. Ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, z łyżką oleju.
Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w kostkę , jednego zostaw do dekoracji.
Krok 4
Koperek drobno posiekaj.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj majonez , przypraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Udekoruj plastrami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z makaronem ryżowym
Makaron ryżowy to popularny produkt kuchni azjatyckiej. Podać go możesz ze smażonymi warzywami, świetnie będzie jednak smakować również jako element sałatki. Koniecznie wypróbuj wariant z tego przepisu. Aby go przygotować, zaopatrz się w filet z kurczaka – idealnym wyborem będzie pierś. Ugotowane mięso pokrój w kostkę. Makaron ryżowy możesz doprawić dodatkowo ciemnym sosem sojowym, który sprawi, że jego smak będzie wyrazistszy. Z wymienionymi składnikami dobrze połączą się ogórki konserwowe, z których należy zachować jednego do późniejszej dekoracji sałatki. Opcjonalnie możesz dodać również ziarna kukurydzy konserwowej. Umieść w misce także drobno posiekane zioła – sugerowany w przepisie koperek z powodzeniem zastąpisz natką pietruszki. Smak tego dania podkreślą zmiażdżone w moździerzu orzechy włoskie i proste przyprawy, takie jak gruboziarnisty czarny pieprz. Gotowa sałatka z tego przepisu sprawdzi się jako poczęstunek na przyjęciu lub drugie śniadanie. Zobacz nasz sprawdzony przepis na pyszne danie.