Sałatka z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 pęczek

1 opakowanie

1 kilogram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta ugotuj z dodatkiem deliktu. Ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, z łyżką oleju.

Krok 3

Ogórki obierz i pokrój w kostkę , jednego zostaw do dekoracji.

Krok 4

Koperek drobno posiekaj.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj majonez , przypraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Udekoruj plastrami ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z  makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z  makaronem ryżowymSałatka z makaronem ryżowym

Makaron ryżowy to popularny produkt kuchni azjatyckiej. Podać go możesz ze smażonymi warzywami, świetnie będzie jednak smakować również jako element sałatki. Koniecznie wypróbuj wariant z tego przepisu. Aby go przygotować, zaopatrz się w filet z kurczaka – idealnym wyborem będzie pierś. Ugotowane mięso pokrój w kostkę. Makaron ryżowy możesz doprawić dodatkowo ciemnym sosem sojowym, który sprawi, że jego smak będzie wyrazistszy. Z wymienionymi składnikami dobrze połączą się ogórki konserwowe, z których należy zachować jednego do późniejszej dekoracji sałatki. Opcjonalnie możesz dodać również ziarna kukurydzy konserwowej. Umieść w misce także drobno posiekane zioła – sugerowany w przepisie koperek z powodzeniem zastąpisz natką pietruszki. Smak tego dania podkreślą zmiażdżone w moździerzu orzechy włoskie i proste przyprawy, takie jak gruboziarnisty czarny pieprz. Gotowa sałatka z tego przepisu sprawdzi się jako poczęstunek na przyjęciu lub drugie śniadanie. Zobacz nasz sprawdzony przepis na pyszne danie.