Sałatka z ogórków i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków i papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

100 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w plasterki, a ogórki i paprykę w słupki.

Krok 2

Dodaj posiekaną drobno cebulę oraz szczypiorek, posiekaną pietruszkę i koperek. (szczyptę ziół zostaw do dekoracji)

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i łyżką gorącej, przegotowanej wody.

Krok 4

Połącz sałatkę z sosem i przełóż do salaterek. Podawaj udekorowaną ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej