
Składniki
1 szczypta
600 gramów
1 szczypta
300 gramów
15 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na małe sznycle, a następnie rozbij i lekko posól.
Krok 2
Dodaj pieprz i połóż na nie listek szałwii, plasterek szynki, po czym zawiń i zepnij.
Krok 3
Mięso podsmaż na maśle*.
Krok 4
Dolej wino, zagotuj i przykryj. Duś około 10 minut.
Krok 5
Do soku pozostałego na patelni dodaj masło, polej nim danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej