
Składniki
1 szczypta
600 gramów
1 szczypta
300 gramów
15 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na małe sznycle, a następnie rozbij i lekko posól.
Krok 2
Dodaj pieprz i połóż na nie listek szałwii, plasterek szynki, po czym zawiń i zepnij.
Krok 3
Mięso podsmaż na maśle*.
Krok 4
Dolej wino, zagotuj i przykryj. Duś około 10 minut.
Krok 5
Do soku pozostałego na patelni dodaj masło, polej nim danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej