Saltimbocca czyli „niebo w gębie” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Saltimbocca czyli „niebo w gębie”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

600 gramów

1 szczypta

300 gramów

15 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na małe sznycle, a następnie rozbij i lekko posól.

Krok 2

Dodaj pieprz i połóż na nie listek szałwii, plasterek szynki, po czym zawiń i zepnij.

Krok 3

Mięso podsmaż na maśle*.

Krok 4

Dolej wino, zagotuj i przykryj. Duś około 10 minut.

Krok 5

Do soku pozostałego na patelni dodaj masło, polej nim danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Saltimbocca czyli „niebo w gębie” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej