Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
3 łyżki
2 sztuki
6 łyżek
1 pęczek
1 łyżka
3 łyżki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaczki ugoruj, mają być miękkie, następnie pokrój w talarki.
Krok 2
Włóż do jednego naczynia suszone pomidory w oliwie, czosnek orzeszki piniowe, tarty parmezan, oliwę, koncentrat pomidorowy i zmiksuj blenderem. Dodaj do smaku pieprz i sól.
Krok 3
Z sera Camembert ścinamy górną skórkę i w miejsce po niej smarujemy dużą ilością sosu Pesto.
Krok 4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 10 minut.
Krok 5
Podawaj na gorąco z talarkami ziemniaków . Na koniec dodaj bazylię dla poprawy kolorytu potrawy
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej