Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
3 łyżki
2 sztuki
6 łyżek
1 pęczek
1 łyżka
3 łyżki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaczki ugoruj, mają być miękkie, następnie pokrój w talarki.
Krok 2
Włóż do jednego naczynia suszone pomidory w oliwie, czosnek orzeszki piniowe, tarty parmezan, oliwę, koncentrat pomidorowy i zmiksuj blenderem. Dodaj do smaku pieprz i sól.
Krok 3
Z sera Camembert ścinamy górną skórkę i w miejsce po niej smarujemy dużą ilością sosu Pesto.
Krok 4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 10 minut.
Krok 5
Podawaj na gorąco z talarkami ziemniaków . Na koniec dodaj bazylię dla poprawy kolorytu potrawy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej