Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

3 łyżki

2 sztuki

6 łyżek

1 pęczek

1 łyżka

3 łyżki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaczki ugoruj, mają być miękkie, następnie pokrój w talarki.

Krok 2

Włóż do jednego naczynia suszone pomidory w oliwie, czosnek orzeszki piniowe, tarty parmezan, oliwę, koncentrat pomidorowy i zmiksuj blenderem. Dodaj do smaku pieprz i sól.

Krok 3

Z sera Camembert ścinamy górną skórkę i w miejsce po niej smarujemy dużą ilością sosu Pesto.

Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 10 minut.

Krok 5

Podawaj na gorąco z talarkami ziemniaków . Na koniec dodaj bazylię dla poprawy kolorytu potrawy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser Camembert z czerwonym Pesto i z talarkami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej