
Składniki
0.5 kilograma
0.5 pęczka
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser w kostkę o boku 2,5 cm.
Krok 2
Posiekaj papryczki chilli, zmiażdż ziarna pieprzu i przeciśnij przez praskę czosnek.
Krok 3
Połącz marynatę z serem. Wstaw do lodówki najlepiej na noc. Podawaj z pieczywem.
Krok 4
W misce wymieszaj oliwę z pieprzem, czosnkiem, porwanymi listkami estragonu, chilli, octem i marynatą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej