
Składniki
2 sztuki
null
null
null
125 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone serce zalej bulionem, dodaj liść laurowy, sól, pieprz, zioła i gotuj 90 minut.
Krok 2
Mięso wyjmij, pokrój w plasterki a wywar przecedź. Masło roztop, dodaj mąkę, zarumień, dodaj 3 łyżki wywaru i rozprowadź w pozostałym wywarze.
Krok 3
Do wywaru włóż mięso, podlej winem i duś jeszcze przez 30 minut na wolnym ogniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej