Duszone serca wołowe - przepis: gulasz z serc | Przepisy.pl pixel

Serce wołowe duszone w winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 mililitrów

125 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone serce zalej bulionem, dodaj liść laurowy, sól, pieprz, zioła i gotuj 90 minut.

Krok 2

Mięso wyjmij, pokrój w plasterki a wywar przecedź. Masło roztop, dodaj mąkę, zarumień, dodaj 3 łyżki wywaru i rozprowadź w pozostałym wywarze.

Krok 3

Do wywaru włóż mięso, podlej winem i duś jeszcze przez 30 minut na wolnym ogniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej