
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
125 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone serce zalej bulionem, dodaj liść laurowy, sól, pieprz, zioła i gotuj 90 minut.
Krok 2
Mięso wyjmij, pokrój w plasterki a wywar przecedź. Masło roztop, dodaj mąkę, zarumień, dodaj 3 łyżki wywaru i rozprowadź w pozostałym wywarze.
Krok 3
Do wywaru włóż mięso, podlej winem i duś jeszcze przez 30 minut na wolnym ogniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej