Serce wołowe duszone w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serce wołowe duszone w winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

125 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone serce zalej bulionem, dodaj liść laurowy, sól, pieprz, zioła i gotuj 90 minut.

Krok 2

Mięso wyjmij, pokrój w plasterki a wywar przecedź. Masło roztop, dodaj mąkę, zarumień, dodaj 3 łyżki wywaru i rozprowadź w pozostałym wywarze.

Krok 3

Do wywaru włóż mięso, podlej winem i duś jeszcze przez 30 minut na wolnym ogniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serce wołowe duszone w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej