
Składniki
90 gramów
100 gramów
60 gramów
masa serowa:
220 gramów
2 łyżki
100 gramów
80 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj pokruszone herbatniki i mąkę migdałową. Wymieszaj dokładnie.

Krok 2
Na dnie tortownicy o średnicy ok 18cm i rozsmaruj masę czekoladową. Schowaj do lodówki na minimum 2h.

Krok 3
Do robota kuchennego włóż ser Philadelphia, ser mascarpone, cukier puder i śmietankę. Ubij aż krem zesztywnieje.

Krok 4
Rozsmaruj krem w wcześniej przygotowanej tortownicy. Gotowe ciasto udekoruj ciasteczkami oreo.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sernik Oreo
Na punkcie ciemnych, kakaowych ciasteczek z jasnym, kremowym wnętrzem oszalał prawie cały świat. Teoretycznie stworzone zostały do jedzenia solo, lecz w praktyce okazało się, że są niezwykle uniwersalnym materiałem do przygotowywania bardziej złożonych deserów. Sprawdź, jak wypadają w połączeniu z popularnym ciastem – oto najlepszy sernik Oreo z mascarpone! Wszystko, co najlepsze na jednym talerzu. Wielbicieli sernika na zimno z mascarpone nie będzie trzeba dwa razy zapraszać do jadalni. Ciasto Oreo stanie się twoim niezawodnym sposobem na błyskawiczne zgromadzenie domowników w jednym miejscu.
Dla kogo?
Gdy już raz uda się przyrządzić popisowe ciasto Oreo, zwykle jego receptura zostaje z kucharzem na długo. Nie daj się monotonii! Sernik Oreo z mascarpone wprowadzi smaczne zamieszanie wśród sprawdzonych przepisów.
Na jaką okazję?
Planujesz urodzinowe przyjęcie-niespodziankę dla bliskiej osoby, a może zbliża się długo wyczekiwany kinderbal? Sernik z ciasteczkami Oreo okaże się jednym z najjaśniejszych punktów jadłospisu. O dokładkę poproszą uczestnicy zabawy w każdym wieku. Nieskomplikowany przepis na sernik Oreo na zimno z mascarpone zrobi ogromną furorę. Podejrzewamy, że trudno będzie doczekać się kolejnego razu!
Czy wiesz, że?
Oreo zadebiutowały w Stanach Zjednoczonych w 1912 roku. Przepis na sernik z Oreo to zdecydowanie nowszy wynalazek, ale podejrzewamy, że zostanie z nami na długo.
Dla urozmaicenia:
Pokruszone ciastka Oreo możesz dodać również do kremowej masy sernika, z którą będą pięknie kontrastować. Jak jeszcze wzbogacić sernik Oreo? Przepis może uwzględniać także użycie ricotty. To włoski ser, który sprawia, że ciasta i desery są niesamowicie delikatne.