Sernik pianka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

647

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij
Sernik pianka

Składniki

ciasto:

0.5 szklanki

1.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

10 dekagramów

1 łyżka

masa serowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 szklanka

3 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

2 sztuki

wierzch:

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: wszystkie składniki ze sobą zmieszać i dać na wysmarowaną blachę, chwilkę podpiec w piekarniku na złoty kolor.

Krok 2

Ser: ser najlepiej 2 razy przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Krok 3

Jajka ubić chwilkę mikserem z cukrem. Do jajek dodać ser, olej, mleko, budyń i wszystko razem miksować do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.

Krok 4

Następnie dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wylać na ciasto.

Krok 5

Wstawić do piekarnika i dalej piec. Pod koniec pieczenia ubić pianę z białek, dodając do niej szczyptę soli, wiórki kokosowe i 1/2 szkl. cukru.

Krok 6

Wylać na prawie upieczone ciasto i podpiec jeszcze z 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej