Sernik z pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

masa:

1 kilogram

6 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

2 opakowania

1

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno i boki formy na wysokość 2 cm. (Forma może być prostokątna albo okrągła)

Krok 2

Ser, 4 żółtka i 2 jajka miksujemy.

Krok 3

Miksując, dodajemy olej i cukier i na przemian mleko, budynie oraz aromat.

Krok 4

Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut.

Krok 5

Z 4 białek ubijamy pianę, dodajemy cukier puder i ocet. Rozsmarowujemy na serniku i wkładamy do piekarnika na 15 minut.

Krok 6

Wystudzony sernik wkładamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej