Lodowa kanapka z żelkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowa kanapka z żelkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wafli wytnij nożem z ząbkami dwa prostokąty, duży i trochę mniejszy.

Krok 2

Na środku talerza umieść większy prostokąt i przykryj go kilkoma listkami mięty.

Krok 3

Na waflu połóż obok siebie 2 duże kulki lodów o smaku ciasteczkowym i śmietankowym.

Krok 4

Całość nakryj mniejszym waflem, mocno go przyciskając.

Krok 5

Deser dla dzieci udekoruj kolorowymi żelkami i posypką.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Ulrich

    Artur Ulrich , 15.08.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowa kanapka z żelkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowa kanapka z żelkamiLodowa kanapka z żelkami

Lodowa kanapka z żelkami jest prostym, szybkim w przygotowaniu i do tego kolorowym deserem. Podaj go po codziennym obiedzie lub jako poczęstunek dla gości. Do przyrządzenia lodowej kanapki potrzebujesz m.in. wafli, które będą zastępowały pieczywo z klasycznych sandwichy. Pokrój je na dwa prostokąty o różnej wielkości. Większy z nich umieść na dnie talerza. Nałóż na nim kulki lodów i przykryj pozostałym waflem. Do dekoracji świetnie sprawdzą się kolorowe żelki oraz listki świeżej mięty lub melisy. Ewentualnie możesz wykorzystać również czekoladowe pralinki. Pamiętaj też o owocach: dobrze będą prezentować się połówki truskawek, kawałki brzoskwiń oraz pokrojony banan. Dodatkowo zrób wzorki na górze wafla – za pomocą syropu czekoladowego albo roztopionej w kąpieli wodnej czekolady (mlecznej lub białej). Lodową kanapkę warto także obsypać kolorową posypką cukierniczą lub wiórkami z białej czekolady. Sprawdź nasz przepis na pyszną lodową kanapkę i przekonaj się, jak łatwo ją przygotować. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.