
Składniki
125 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
110 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski chorizo pokrój na kawałki i podsmaż, by puści przeźroczysty, pomarańczowy tłuszcz.
Krok 2
Dodaje mięso mielone. Kiedy masa straci kolor surowego mięsa, posyp ją kakao w proszku i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki. Dolej troszkę wody oraz sos Worcestershire i wrzuć fasolę. Całość gotuj przez około 20 minut.
Krok 4
Na koniec danie wymieszaj z mozzarellą i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej