Serowe chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

62

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

110 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski chorizo pokrój na kawałki i podsmaż, by puści przeźroczysty, pomarańczowy tłuszcz.

Krok 2

Dodaje mięso mielone. Kiedy masa straci kolor surowego mięsa, posyp ją kakao w proszku i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dodaj pomidory z puszki. Dolej troszkę wody oraz sos Worcestershire i wrzuć fasolę. Całość gotuj przez około 20 minut.

Krok 4

Na koniec danie wymieszaj z mozzarellą i posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej