Składniki
125 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
110 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski chorizo pokrój na kawałki i podsmaż, by puści przeźroczysty, pomarańczowy tłuszcz.
Krok 2
Dodaje mięso mielone. Kiedy masa straci kolor surowego mięsa, posyp ją kakao w proszku i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki. Dolej troszkę wody oraz sos Worcestershire i wrzuć fasolę. Całość gotuj przez około 20 minut.
Krok 4
Na koniec danie wymieszaj z mozzarellą i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej