
Składniki
125 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
110 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski chorizo pokrój na kawałki i podsmaż, by puści przeźroczysty, pomarańczowy tłuszcz.
Krok 2
Dodaje mięso mielone. Kiedy masa straci kolor surowego mięsa, posyp ją kakao w proszku i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki. Dolej troszkę wody oraz sos Worcestershire i wrzuć fasolę. Całość gotuj przez około 20 minut.
Krok 4
Na koniec danie wymieszaj z mozzarellą i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























