Serowy dip do tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy dip do tacos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone w kostkę pomidory razem z zalewą i rozkruszony ser pleśniowy.

Krok 2

. Mieszaj do momentu, aż składniki dokładnie się połączą i dopraw do smaku.

Krok 3

Możesz dodać kilka łyżek przecieru pomidorowego. Serowy dip wystudź i podawaj razem z meksykańskimi nachos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy dip do tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej