
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojone w kostkę pomidory razem z zalewą i rozkruszony ser pleśniowy.
Krok 2
. Mieszaj do momentu, aż składniki dokładnie się połączą i dopraw do smaku.
Krok 3
Możesz dodać kilka łyżek przecieru pomidorowego. Serowy dip wystudź i podawaj razem z meksykańskimi nachos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej