Skrzydełka z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z dipem czosnkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

200 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.

Krok 2

Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.

Krok 4

Podawaj skrzydełka z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej