Skrzydełka z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z dipem czosnkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

200 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.

Krok 2

Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.

Krok 4

Podawaj skrzydełka z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej