Skrzydełka z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Skrzydełka z dipem czosnkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

200 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.

Krok 2

Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.

Krok 4

Podawaj skrzydełka z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej