Skrzydełka z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z dipem czosnkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

200 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.

Krok 2

Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.

Krok 4

Podawaj skrzydełka z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej