Śledź w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszki śledzia oczyść, opłukaj pod bieżącą wodą, osusz i skrop od wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 20 minut.

Krok 2

Mąkę pszenną wymieszaj z kukurydzianą, wbij jajko, dodaj szczyptę soli, pieprzu i słodką paprykę.

Krok 3

Dodaj mleko i wodę i wszystko zmiksuj na gładkie ciasto.

Krok 4

Na głębokiej patelni mocno rozgrzej olej.

Krok 5

Śledzie zanurzaj w cieście, szybko kładź do rozgrzanego oleju, smaż na złocisty kolor. Osącz w bibule nadmiar tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej