Śledź w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszki śledzia oczyść, opłukaj pod bieżącą wodą, osusz i skrop od wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 20 minut.

Krok 2

Mąkę pszenną wymieszaj z kukurydzianą, wbij jajko, dodaj szczyptę soli, pieprzu i słodką paprykę.

Krok 3

Dodaj mleko i wodę i wszystko zmiksuj na gładkie ciasto.

Krok 4

Na głębokiej patelni mocno rozgrzej olej.

Krok 5

Śledzie zanurzaj w cieście, szybko kładź do rozgrzanego oleju, smaż na złocisty kolor. Osącz w bibule nadmiar tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej