Ślimaki z czosnkiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką

Autor: PSH

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ślimaki wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Krok 2

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej