Ślimaki z czosnkiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką

Autor: PSH

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ślimaki wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Krok 2

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej