Śliwka w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śliwka w boczku

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

100 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą śliwkę owijamy w plasterek boczku. Dla wygody można spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość posypujemy odrobiną przyprawy Delikat.

Krok 2

Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piecyka i pieczemy ok.12-15 minut. Na ostatnie 1-2 minuty można włączyć termoobieg.

Krok 3

Słodycz śliwki cudownie komponuje się z chrupiącym, słonym boczkiem. Rewelacyjna przekąska!! Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej