Składniki
2 szczypty
100 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą śliwkę owijamy w plasterek boczku. Dla wygody można spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość posypujemy odrobiną przyprawy Delikat.
Krok 2
Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piecyka i pieczemy ok.12-15 minut. Na ostatnie 1-2 minuty można włączyć termoobieg.
Krok 3
Słodycz śliwki cudownie komponuje się z chrupiącym, słonym boczkiem. Rewelacyjna przekąska!! Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej