Śliwka w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śliwka w boczku

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

100 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą śliwkę owijamy w plasterek boczku. Dla wygody można spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość posypujemy odrobiną przyprawy Delikat.

Krok 2

Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piecyka i pieczemy ok.12-15 minut. Na ostatnie 1-2 minuty można włączyć termoobieg.

Krok 3

Słodycz śliwki cudownie komponuje się z chrupiącym, słonym boczkiem. Rewelacyjna przekąska!! Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śliwka w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej