Jajka herbaciane

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Schłódź je i potłucz skorupkę ale ich nie obieraj.

Krok 2

Ugotuj wodę z przyprawami i herbatą a następnie zanurz w wywarze jajka. Gotuj wszystko na niewielkim ogniu przez godzinę.

Krok 3

Teraz ostudź wszystko, obierz jajka i serwuj je w całości rozłożone na liściach zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej