Jajka herbaciane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka herbaciane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Schłódź je i potłucz skorupkę ale ich nie obieraj.

Krok 2

Ugotuj wodę z przyprawami i herbatą a następnie zanurz w wywarze jajka. Gotuj wszystko na niewielkim ogniu przez godzinę.

Krok 3

Teraz ostudź wszystko, obierz jajka i serwuj je w całości rozłożone na liściach zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sos Robert - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej