
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżeczka
4 sztuki
2 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Schłódź je i potłucz skorupkę ale ich nie obieraj.
Krok 2
Ugotuj wodę z przyprawami i herbatą a następnie zanurz w wywarze jajka. Gotuj wszystko na niewielkim ogniu przez godzinę.
Krok 3
Teraz ostudź wszystko, obierz jajka i serwuj je w całości rozłożone na liściach zielonej sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej