Jajka herbaciane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka herbaciane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Schłódź je i potłucz skorupkę ale ich nie obieraj.

Krok 2

Ugotuj wodę z przyprawami i herbatą a następnie zanurz w wywarze jajka. Gotuj wszystko na niewielkim ogniu przez godzinę.

Krok 3

Teraz ostudź wszystko, obierz jajka i serwuj je w całości rozłożone na liściach zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka herbaciane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka fusilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej