Śledzie z nutką ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z nutką ananasa

Autor: ewaimichas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej