Śledzie z nutką ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z nutką ananasa

Autor: ewaimichas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

4 sztuki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej