Śledzie z nutką ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z nutką ananasa

Autor: ewaimichas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

4 sztuki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej