Śledzie z nutką ananasa

Autor: ewaimichas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej