Śledzie z nutką ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z nutką ananasa

Autor: ewaimichas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

4 sztuki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Krok 3

Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z nutką ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej