
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 szklanka
3 łyżki
4 sztuki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy na drobne kawałeczki. Ananasa kroimy na cząstki. Całość umieszczamy w salaterce i dodajemy odsączoną kukurydzę.
Krok 2
Majonez i jogurt mieszamy razem tworząc konsystencje sosu. A następnie doprawiamy go solą i pieprzem. Danie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Krok 3
Przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i odstawiamy do lodówki na cztery godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej