Słodko kokosowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko kokosowy kurczak

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

300 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w paski, ananasa w kostkę a brzoskwinię w półksiężyce. Kostkę Knorr rozmieszać w oleju i natrzeć nią kurczaka

Krok 2

Zamarynowane mięso przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, dodać ananasy i brzoskwinie. Zalać mlekiem kokosowym i piec w piekarniku ok. 30 minut. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko kokosowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej