Słodko kokosowy kurczak

Autor: nauka_smakow nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w paski, ananasa w kostkę a brzoskwinię w półksiężyce. Kostkę Knorr rozmieszać w oleju i natrzeć nią kurczaka

Krok 2

Zamarynowane mięso przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, dodać ananasy i brzoskwinie. Zalać mlekiem kokosowym i piec w piekarniku ok. 30 minut. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej