
Składniki
1 łyżka
300 gramów
300 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w paski, ananasa w kostkę a brzoskwinię w półksiężyce. Kostkę Knorr rozmieszać w oleju i natrzeć nią kurczaka
Krok 2
Zamarynowane mięso przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, dodać ananasy i brzoskwinie. Zalać mlekiem kokosowym i piec w piekarniku ok. 30 minut. Podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej