Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.6 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki umyj, obierz, pokrój w krążki o grubości 6 cm. Wydrąż środek pozostawiając w każdym krążku cienką warstwę jako dno. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Kaszę ugotuj na sypko. Grzyby pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż, po czym dodaj do kaszy, wbij jajko i przypraw. Wymieszaj i farszem napełniaj krążki.

Krok 3

Ustaw je pionowo w rondlu, podlej wodą i duś pod przykryciem przez około 30 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do kabaczków i duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti pomodoro
czas przygotowania
24 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej