Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.6 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki umyj, obierz, pokrój w krążki o grubości 6 cm. Wydrąż środek pozostawiając w każdym krążku cienką warstwę jako dno. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Kaszę ugotuj na sypko. Grzyby pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż, po czym dodaj do kaszy, wbij jajko i przypraw. Wymieszaj i farszem napełniaj krążki.

Krok 3

Ustaw je pionowo w rondlu, podlej wodą i duś pod przykryciem przez około 30 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do kabaczków i duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej