Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.6 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki umyj, obierz, pokrój w krążki o grubości 6 cm. Wydrąż środek pozostawiając w każdym krążku cienką warstwę jako dno. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Kaszę ugotuj na sypko. Grzyby pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż, po czym dodaj do kaszy, wbij jajko i przypraw. Wymieszaj i farszem napełniaj krążki.

Krok 3

Ustaw je pionowo w rondlu, podlej wodą i duś pod przykryciem przez około 30 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do kabaczków i duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej