Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.6 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki umyj, obierz, pokrój w krążki o grubości 6 cm. Wydrąż środek pozostawiając w każdym krążku cienką warstwę jako dno. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Kaszę ugotuj na sypko. Grzyby pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż, po czym dodaj do kaszy, wbij jajko i przypraw. Wymieszaj i farszem napełniaj krążki.

Krok 3

Ustaw je pionowo w rondlu, podlej wodą i duś pod przykryciem przez około 30 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do kabaczków i duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane kaszą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej