Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - przepis | Przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak”

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

6 sztuk

2 sztuki

100 mililitrów

6 łyżek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dodatkowo będzie potrzebny: bardzo gorący grill z pokrywką i 3 łyżki wiórów z drzewa (najlepiej jabłkowych lub dębowych) rozłożonych na małym kawałku folii aluminiowej, aby wytworzyć dym. Przed wędzeniem polej wióry 1 łyżką wody.

Krok 2

Sos: 2 plasterki ananasa i cebulę dymkę drobno posiekaj. Zagotuj sok pomarańczowy z posiekanym ananasem. Gotuj, aż sok zredukuje się co najmniej połowę i stanie się w konsystencji dużo gęstszy jak syrop. Dodaj do niego wtedy ketchup, słodki sos chili i posiekaną cebule dymkę.

Krok 3

Posmaruj burgery odrobiną oleju. Zwykłe grillowanie bez pokrywki: Umieść Crispy Chic Burger od The Vegetarian Butcher i 4 plastry ananasa na grillu i grilluj je przez 6-7 minut, obracając je co jakiś czas.

Krok 4

Grillowanie z wędzeniem: Umieść folię aluminiową z wiórkami na środku rusztu i poczekaj aż zacznie dymić. Ułóż wtedy na ruszcie burgera oraz plastry ananasa . Całość przykryj i piecz, wędząc jednocześnie przez 2 minuty. Po tym czasie burgera przełóż na druga stronę i grilluj kolejne 2 minuty.

Krok 5

Podawaj chrupiące wędzone Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher z plastrami ananasa i słodko-kwaśnym sosem ananasowym z boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej