Słodko-kwaśny chrupiący roślinny „kurczak”
NOWY PRZEPIS
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
6 sztuk
2 sztuki
100 mililitrów
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dodatkowo będzie potrzebny: bardzo gorący grill z pokrywką i 3 łyżki wiórów z drzewa (najlepiej jabłkowych lub dębowych) rozłożonych na małym kawałku folii aluminiowej, aby wytworzyć dym. Przed wędzeniem polej wióry 1 łyżką wody.
Krok 2
Sos: 2 plasterki ananasa i cebulę dymkę drobno posiekaj. Zagotuj sok pomarańczowy z posiekanym ananasem. Gotuj, aż sok zredukuje się co najmniej połowę i stanie się w konsystencji dużo gęstszy jak syrop. Dodaj do niego wtedy ketchup, słodki sos chili i posiekaną cebule dymkę.
Krok 3
Posmaruj burgery odrobiną oleju. Zwykłe grillowanie bez pokrywki: Umieść Crispy Chic Burger od The Vegetarian Butcher i 4 plastry ananasa na grillu i grilluj je przez 6-7 minut, obracając je co jakiś czas.
Krok 4
Grillowanie z wędzeniem: Umieść folię aluminiową z wiórkami na środku rusztu i poczekaj aż zacznie dymić. Ułóż wtedy na ruszcie burgera oraz plastry ananasa . Całość przykryj i piecz, wędząc jednocześnie przez 2 minuty. Po tym czasie burgera przełóż na druga stronę i grilluj kolejne 2 minuty.
Krok 5
Podawaj chrupiące wędzone Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher z plastrami ananasa i słodko-kwaśnym sosem ananasowym z boku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej