Smaczna fasolka szparagowa z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna fasolka szparagowa z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, oczyść i ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.

Krok 2

Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórek, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory i duś do momentu, gdy sok wyparuje.

Krok 4

Oprósz solą i pieprzem, dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolkę i podsmaż kilka minut na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej