Smaczna fasolka szparagowa z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna fasolka szparagowa z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, oczyść i ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.

Krok 2

Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórek, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory i duś do momentu, gdy sok wyparuje.

Krok 4

Oprósz solą i pieprzem, dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolkę i podsmaż kilka minut na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej