
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, oczyść i ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.
Krok 2
Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórek, pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory i duś do momentu, gdy sok wyparuje.
Krok 4
Oprósz solą i pieprzem, dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolkę i podsmaż kilka minut na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej