Smaczna fasolka szparagowa z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna fasolka szparagowa z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, oczyść i ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.

Krok 2

Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórek, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory i duś do momentu, gdy sok wyparuje.

Krok 4

Oprósz solą i pieprzem, dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolkę i podsmaż kilka minut na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna fasolka szparagowa z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Klasyczny Mac’n Cheese
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej