
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, oczyść i ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.
Krok 2
Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórek, pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory i duś do momentu, gdy sok wyparuje.
Krok 4
Oprósz solą i pieprzem, dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolkę i podsmaż kilka minut na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























