Smaczne Piksy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne Piksy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

30 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo i po obraniu posiekaj.

Krok 2

Pieczarki pokrój w kostkę i usmaż. Dodaj jajka, wymieszaj i schłodź.

Krok 3

Piersi z kurczaka jekko rozbij i oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na mięso nałóż farsz a następnie zwiń w rulony.

Krok 5

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 6

Usmaż ze wszystkich stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po warszawsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej