Smaczne Piksy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne Piksy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

30 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo i po obraniu posiekaj.

Krok 2

Pieczarki pokrój w kostkę i usmaż. Dodaj jajka, wymieszaj i schłodź.

Krok 3

Piersi z kurczaka jekko rozbij i oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na mięso nałóż farsz a następnie zwiń w rulony.

Krok 5

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 6

Usmaż ze wszystkich stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej