
Składniki
600 gramów
30 dekagramów
1.5 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 jajka ugotuj na twardo i po obraniu posiekaj.
Krok 2
Pieczarki pokrój w kostkę i usmaż. Dodaj jajka, wymieszaj i schłodź.
Krok 3
Piersi z kurczaka jekko rozbij i oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Na mięso nałóż farsz a następnie zwiń w rulony.
Krok 5
Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 6
Usmaż ze wszystkich stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































