Smaczne Sofrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne Sofrito

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj obrane ze skórek, pokrojone w kostkę pomidory i duś na małym ogniu aż woda odparuje.

Krok 3

Przełóż smaczne Sofrito na talerze i udekoruj listkami świeżych ziół lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne Sofrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej