
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj obrane ze skórek, pokrojone w kostkę pomidory i duś na małym ogniu aż woda odparuje.
Krok 3
Przełóż smaczne Sofrito na talerze i udekoruj listkami świeżych ziół lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej