
Składniki
400 gramów
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
500 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, mąkę, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Krok 2
Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka.

Krok 3
Kopytka gotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.

Krok 4
W tym czasie posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż wraz z oczyszczonymi kurkami aż będą rumiane.

Krok 5
Teraz wlej śmietankę, dodaj masło i ostrą paprykę. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.

Krok 6
Teraz wlej śmietankę, dodaj masło, produkt Naturalnie smaczne Knorr, paprykę Knorr i dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.. Kopytka podawaj polane przygotowanym sosem i posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej