Smażone owoce w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone owoce w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

null

450 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mleko z jajkami.

Krok 2

Dodaj Fix Puszyste Placki z jabłkiem i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Owoce (mieszanka owoców twardych, np jabłka, gruszka, banan) pokrojone w kostkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzane masło ghee. Zamiast masła ghee można użyć oleju do smażenia.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz i podawaj jako deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pad thai z tofu
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej