Smażone owoce w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone owoce w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

null

450 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mleko z jajkami.

Krok 2

Dodaj Fix Puszyste Placki z jabłkiem i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Owoce (mieszanka owoców twardych, np jabłka, gruszka, banan) pokrojone w kostkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzane masło ghee. Zamiast masła ghee można użyć oleju do smażenia.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz i podawaj jako deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej