
Składniki
1 łyżka
3 łyżki
300 mililitrów
null
450 gramów
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mleko z jajkami.
Krok 2
Dodaj Fix Puszyste Placki z jabłkiem i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw na 10 minut.
Krok 3
Owoce (mieszanka owoców twardych, np jabłka, gruszka, banan) pokrojone w kostkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzane masło ghee. Zamiast masła ghee można użyć oleju do smażenia.
Krok 4
Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz i podawaj jako deser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej