
Składniki
3 sztuki
null
null
2 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
130 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 1 litr wody, wrzuć soczewicę i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Owoce pokrój w kostkę, pomidory posiekaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej podsmaż czosnek i cebulę, następnie dodaj jabłko.
Krok 5
Dodaj ananas i pomidory. Duś na średnim ogniu 10 minut.
Krok 6
Miękką soczewicę odsącz, dodaj do sou i podgrzej na 2 minut.
Krok 7
Dodaj pokrojonego banana, oprósz przyprawami i natka pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej