
Składniki
3 sztuki
null
null
2 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
130 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 1 litr wody, wrzuć soczewicę i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Owoce pokrój w kostkę, pomidory posiekaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej podsmaż czosnek i cebulę, następnie dodaj jabłko.
Krok 5
Dodaj ananas i pomidory. Duś na średnim ogniu 10 minut.
Krok 6
Miękką soczewicę odsącz, dodaj do sou i podgrzej na 2 minut.
Krok 7
Dodaj pokrojonego banana, oprósz przyprawami i natka pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej