Soczewica z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

2 sztuki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

130 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody, wrzuć soczewicę i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Owoce pokrój w kostkę, pomidory posiekaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej podsmaż czosnek i cebulę, następnie dodaj jabłko.

Krok 5

Dodaj ananas i pomidory. Duś na średnim ogniu 10 minut.

Krok 6

Miękką soczewicę odsącz, dodaj do sou i podgrzej na 2 minut.

Krok 7

Dodaj pokrojonego banana, oprósz przyprawami i natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej