
Składniki
3 sztuki
null
null
2 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
130 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 1 litr wody, wrzuć soczewicę i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Owoce pokrój w kostkę, pomidory posiekaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej podsmaż czosnek i cebulę, następnie dodaj jabłko.
Krok 5
Dodaj ananas i pomidory. Duś na średnim ogniu 10 minut.
Krok 6
Miękką soczewicę odsącz, dodaj do sou i podgrzej na 2 minut.
Krok 7
Dodaj pokrojonego banana, oprósz przyprawami i natka pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej