Soczewica z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

2 sztuki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

130 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody, wrzuć soczewicę i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Owoce pokrój w kostkę, pomidory posiekaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej podsmaż czosnek i cebulę, następnie dodaj jabłko.

Krok 5

Dodaj ananas i pomidory. Duś na średnim ogniu 10 minut.

Krok 6

Miękką soczewicę odsącz, dodaj do sou i podgrzej na 2 minut.

Krok 7

Dodaj pokrojonego banana, oprósz przyprawami i natka pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej