Soczysta pieczeń z różnych mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń z różnych mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 łyżki

50 mililitrów

20 mililitrów

2 sztuki

120 mililitrów

300 gramów

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, sos sojowy i keczup.

Krok 3

Wymieszaj i powstałą marynatą posmaruj mięsa. Wstaw do lodówki i chłodź najlepiej kilka godzin.

Krok 4

Następnie ułóż na blasze wysmarowanej olejem i piecz 1,5 godziny w 250 stopniach. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej