
Składniki
null
400 gramów
null
2 łyżki
50 mililitrów
20 mililitrów
2 sztuki
120 mililitrów
300 gramów
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, sos sojowy i keczup.
Krok 3
Wymieszaj i powstałą marynatą posmaruj mięsa. Wstaw do lodówki i chłodź najlepiej kilka godzin.
Krok 4
Następnie ułóż na blasze wysmarowanej olejem i piecz 1,5 godziny w 250 stopniach. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej