Soczysta pieczeń z różnych mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń z różnych mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 łyżki

50 mililitrów

20 mililitrów

2 sztuki

120 mililitrów

300 gramów

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, sos sojowy i keczup.

Krok 3

Wymieszaj i powstałą marynatą posmaruj mięsa. Wstaw do lodówki i chłodź najlepiej kilka godzin.

Krok 4

Następnie ułóż na blasze wysmarowanej olejem i piecz 1,5 godziny w 250 stopniach. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej