
Składniki
null
400 gramów
null
2 łyżki
50 mililitrów
20 mililitrów
2 sztuki
120 mililitrów
300 gramów
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, sos sojowy i keczup.
Krok 3
Wymieszaj i powstałą marynatą posmaruj mięsa. Wstaw do lodówki i chłodź najlepiej kilka godzin.
Krok 4
Następnie ułóż na blasze wysmarowanej olejem i piecz 1,5 godziny w 250 stopniach. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej