Soczysta pieczeń z różnych mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń z różnych mięs

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

400 gramów

null

2 łyżki

50 mililitrów

20 mililitrów

2 sztuki

120 mililitrów

300 gramów

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, sos sojowy i keczup.

Krok 3

Wymieszaj i powstałą marynatą posmaruj mięsa. Wstaw do lodówki i chłodź najlepiej kilka godzin.

Krok 4

Następnie ułóż na blasze wysmarowanej olejem i piecz 1,5 godziny w 250 stopniach. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń z różnych mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej