Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Soczyste nadziewane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

null szczypt

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.

Krok 3

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 4

Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej