
Składniki
null
6 sztuk
null szczypt
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.
Krok 3
Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.
Krok 4
Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej