
Składniki
null
6 sztuk
null szczypt
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.
Krok 3
Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.
Krok 4
Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej