Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Soczyste nadziewane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

null szczypt

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.

Krok 3

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 4

Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej