Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Soczyste nadziewane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

null szczypt

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.

Krok 3

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 4

Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej