Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Soczyste nadziewane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

null szczypt

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory rozkrój w poprzek na połówki i wydrąż miąższ.

Krok 3

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z posiekanymi drobno jajkami, dodaj majonez i oliwę, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 4

Nafaszeruj przygotowane połówki pomidorów jajeczną sałatką i ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste nadziewane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej