Soczysty kurczak po seczuańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak po seczuańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

2 sztuki

2 łyżki

80 mililitrów

4 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Pieprz syczuański rozkrusz w moździerzu. Dodaj czosnek, otartą skórkę z cytryny, połowę kolendry oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj wszystko w moździerzu na pastę.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj w przygotowanej paście i odstaw na co najmniej 20 minut.

Krok 4

Zamarynowane mięso smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ryżem posypane pozostałą posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak po seczuańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej