Sos jabłkowy do mięsa - przepis z rodzynkami | Przepisy.pl pixel

Sos generalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce i podsmaż na cukrze.

Krok 2

Rodzynki namocz w koniaku i odciśnij.

Krok 3

Jabłka połącz z majonezem, winem, koncentratem pomidorowym oraz rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej