
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce i podsmaż na cukrze.
Krok 2
Rodzynki namocz w koniaku i odciśnij.
Krok 3
Jabłka połącz z majonezem, winem, koncentratem pomidorowym oraz rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej