Sos jabłkowy do mięsa - przepis z rodzynkami | Przepisy.pl pixel

Sos generalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce i podsmaż na cukrze.

Krok 2

Rodzynki namocz w koniaku i odciśnij.

Krok 3

Jabłka połącz z majonezem, winem, koncentratem pomidorowym oraz rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos generalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej