
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce i podsmaż na cukrze.
Krok 2
Rodzynki namocz w koniaku i odciśnij.
Krok 3
Jabłka połącz z majonezem, winem, koncentratem pomidorowym oraz rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























