
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, opłucz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie zetrzyj na tarce i podsmaż na cukrze.
Krok 2
Rodzynki namocz w koniaku i odciśnij.
Krok 3
Jabłka połącz z majonezem, winem, koncentratem pomidorowym oraz rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej