Sos lozański III przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos lozański III

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz, przekrój wzdłuż na połówki i usuń pestki. Następnie zetrzyj na tarce.

Krok 2

Koperek drobno posiekaj.

Krok 3

Do ogórków dodaj majonez, śmietanę, koncentrat pomidorowy i koperek.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej