
Składniki
1 szczypta
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, przekrój wzdłuż na połówki i usuń pestki. Następnie zetrzyj na tarce.
Krok 2
Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Do ogórków dodaj majonez, śmietanę, koncentrat pomidorowy i koperek.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej