Sos lozański III przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos lozański III

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz, przekrój wzdłuż na połówki i usuń pestki. Następnie zetrzyj na tarce.

Krok 2

Koperek drobno posiekaj.

Krok 3

Do ogórków dodaj majonez, śmietanę, koncentrat pomidorowy i koperek.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos lozański III - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej