Sos polski szary przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos polski szary

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

50 gramów

30 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zrumień na patelni bez tłuszczu, dodaj 1 łyżkę masła i zasmaż.

Krok 2

Zasmażkę rozcieńcz szklanką wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Dodaj pokrojone migdały i rodzynki, wszystko zagotuj.

Krok 4

Dodaj sok i skórkę otartą z cytryny, rozkruszony piernik i karmel. Gotuj aż piernik się rozpuści.

Krok 5

Przed podaniem dodaj do sosu miód i resztę masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos polski szary - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej