
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz mięso, a następnie podziel je na 4 części. Każdy stek rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, po czym włóż do niej mięso i odstaw je do lodówki na kilkanaście godzin.
Krok 3
Steki odsącz z marynaty.
Krok 4
Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej