
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz mięso, a następnie podziel je na 4 części. Każdy stek rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, po czym włóż do niej mięso i odstaw je do lodówki na kilkanaście godzin.
Krok 3
Steki odsącz z marynaty.
Krok 4
Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej