Steki wołowe z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki wołowe z kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz mięso, a następnie podziel je na 4 części. Każdy stek rozbij lekko tłuczkiem.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, po czym włóż do niej mięso i odstaw je do lodówki na kilkanaście godzin.

Krok 3

Steki odsącz z marynaty.

Krok 4

Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Deser bananowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej