
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz mięso, a następnie podziel je na 4 części. Każdy stek rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, po czym włóż do niej mięso i odstaw je do lodówki na kilkanaście godzin.
Krok 3
Steki odsącz z marynaty.
Krok 4
Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej