Steki wołowe z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki wołowe z kolendrą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz mięso, a następnie podziel je na 4 części. Każdy stek rozbij lekko tłuczkiem.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty, po czym włóż do niej mięso i odstaw je do lodówki na kilkanaście godzin.

Krok 3

Steki odsącz z marynaty.

Krok 4

Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki wołowe z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej