Sucha szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy ze sobą mannę, cukier i mąkę na sucho.

Krok 2

Jabłka trzemy na tarce jarzynowej.

Krok 3

Na wysmarowaną małą tortownicę sypiemy 1 szklankę suchej mieszanki, na to kładziemy utarte jabłka, sypiemy kolejną szklankę suchego, na to jabłka, znowu suche i na to drobniutko kroimy Kasię.

Krok 4

Można posypać grubym cukrem-kryształem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej