Szarlotka Kanadyjska z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

2 sztuki

2 sztuki

ciasto:

1.5 szklanki

5 łyżeczek

10 dekagramów

1.75 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2.25 łyżeczki

0.75 łyżeczki

do formy:

1

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka i gruszki pokroić w grubą kostkę. Mąki zmieszać z Kasią, proszkiem do pieczenia, solą.

Krok 2

Zagnieść kruszonkę. Całe jajka ubić z mlekiem i dodać do ciasta.

Krok 3

Następnie wsypać pokrojone owoce i wszystko dokładnie zmieszać. Na koniec dodać 1,5 szklanki cukru i znowu wymieszać.

Krok 4

Włożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą blaszki.

Krok 5

Ciasto na blaszce posypać resztą brązowego cukru.

Krok 6

Piec ok. 1 godzinę w nagrzanym do temperatury 190 stopni piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka Kanadyjska z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej