Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1332

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

nadzienie:

1 opakowanie

2 kilogramy

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na ciasto: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.Przepis na nadzienie z jabłek: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z bułką tartą i cukrem waniliowym.Ułożenie ciasta: Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Piec 45 minut w 200 stopniach C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. Szarlotka gotowa.Podawać ciepłą szarlotkę udekorowanę bitą śmietaną i ulubionymi lodami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej