Szarlotka pod bezą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

579

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

nadzienie:

1 kilogram

1 opakowanie

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połączyć składniki na kruche ciasto -wykorzystać tylko żółtka i pół szklanki cukru - zagnieść. Schłodzić.

Krok 2

Jabłka zesmażyć z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodać do niej resztę cukru.

Krok 3

Ciasto wyłożyć na wytłuszczoną blachę, wyłożyć jabłka, wylać gęstą pianę. Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pod bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z lodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej