Szarlotka tradycyjna

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

204

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

2 łyżeczki

3 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

nadzienie:

2 kilogramy

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić ciasto.

Krok 2

Podzielić je na pół.

Krok 3

Jedną częścią wyłożyć dno blachy.

Krok 4

Jabłka pokroić w cieniutkie plastry, ułożyć na cieście w formie, posypać cukrem.

Krok 5

Na jabłka położyć drugą część ciasta (rozwałkowaną).

Krok 6

Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut.

Krok 7

Wyjąć, ostudzić, polać całość czarną polewą, a białą zrobić esy floresy. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej