Szarlotka tradycyjna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

nadzienie:

2 kilogramy

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić ciasto.

Krok 2

Podzielić je na pół.

Krok 3

Jedną częścią wyłożyć dno blachy.

Krok 4

Jabłka pokroić w cieniutkie plastry, ułożyć na cieście w formie, posypać cukrem.

Krok 5

Na jabłka położyć drugą część ciasta (rozwałkowaną).

Krok 6

Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut.

Krok 7

Wyjąć, ostudzić, polać całość czarną polewą, a białą zrobić esy floresy. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka tradycyjna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej