Szarlotka Tutti-Frutti

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

3 szklanki

1.5 szklanki

1.5 łyżeczki

3 łyżeczki

50 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy połączyć i zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 części i zamrozić delikatnie, aby ciasto dało się zetrzeć na tarce.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i dalej ubijać, dodać budyń.

Krok 4

Tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć pierwszą część ciasta, wyłożyć pokrojone w kostkę jabłka, na to zetrzeć drugą część ciasta, potem pianę z białek i ostatnią część ciasta zetrzeć na tarce na jarzynkę).

Krok 5

Piec ok 1 godziny w temperaturze 170 C.

Krok 6

Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka Tutti-Frutti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej