Szarlotka z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

250 gramów

1.5 łyżeczki

masa:

0.5 kilograma

2 opakowania

900 mililitrów

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Gdy przestygnie rozwałkować drugą część ciasta i dokładnie przykryć budyń. Można także schłodzić ciasto w lodówce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 50 minut.

Krok 3

Gotować aż będzie bardzo gęste. Gorący budyń wylać na jabłka.

Krok 4

700 ml mleka zagotować. W 200 ml rozpuścić cukier i budyń w proszku. Do gotującego się mleka wlać budyń ciągle mieszając.

Krok 5

Ciasto posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, poukładać na cieście.

Krok 6

Gotowe podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i przenieść na wyłożoną pergaminem i posmarowaną tłuszczem blaszkę.

Krok 7

Z podanych składników zagnieść ciasto (najlepiej w kolejności: mąka, Kasia, cukier, proszek do pieczenia, roztrzepane jajka).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej